• Sampai Bila Nak Tunggu?

    Salam! Ramai antara kita yang betul-betul nak ubah nasib diri sendiri. Tapi asyik duduk kat ...

6 Sebab Perlu Makan Tembikai

Selain rasanya yang manis dan segar, tembikai mengandungi fitonutrien, vitamin A dan C serta kalium. Tidak hanya itu sahaja, ada lagi beberapa vitamin lain selain seperti B6 dan tiamina serta ia bebas lemak, natrium dan kalori. Namun itu bukan lah sebab utama kita perlu makan tembikai. 6 sebab kenapa kita perlu makan tembikai Mencegah penyakit […]

Continue Reading Comments { 1 }

Keajaiban Kolagen

[ Kolagen Protein Semulajadi Untuk Kulit Kekal Muda] Adalah digalakkan untuk mendapatkan kolagen tambahan melalui pemakanan dan suplemen tertentu bagi anda yang telah mencapai usia 25 tahun. Ini adalah kerana kolagen mula menyusut pada kadar 1.5 peratus setahun. Sehingga usia 45 tahun, badan akan dijangka kehilangan 30 peratus daripada kolagen semulajadi. Jika kita abaikan aturan […]

Continue Reading Comments { 0 }

Kebaikan dan Keburukan ESP Shaklee

Selalu dengar orang asyik sebut ESP SHAKLEE tapi tak pasti sangat ESP SHAKLEE tu apa? Untuk apa? Betul ke berkesan? Ok la…saya cuba terangkan sebaik yang mungkin. ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP SHAKLEE sangat laris ialah kerana ESP SHAKLEE membekalkan sumber protein. Sel badan kita terbentuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertubuhan sel yang baru. Sel yang sihat […]

Continue Reading Comments { 3 }

7 Tip Didik Anak Perempuan

Menurut Ustaz Ahmad Shukri Yusoff,mendidik dan memberi pendidikan, menanggung anak-anak,sanggup berjaga siang dan malam serta memberi kegembiraan kepada anak-anak merupakan suatu bentuk ibadah kepada ALLAH swt. Oleh itu ibu bapa perlu menyiapkan diri dengan ilmu pengetahuan secukupnya agar mampu memberi didikan dan asuhan yang sempurna kepada anak-anak. 1. Pengabdian Diri Kepada ALLAH swt Dalam proses […]

Continue Reading Comments { 0 }

TEH TARIK Tambah Kalori

TEH menjadi antara minuman yang sangat dikenali di seluruh dunia. Penggemar teh di setiap negara masing-masing unggul dalam membawa imej mereka sendiri dalam menikmati rasa teh. Afghanistan, merupakan peminum teh yang paling dominan di dunia. Mereka akan menikmati teh di waktu pagi bersama capati sebagai hidangan utama. Mereka juga gemar minum teh bersama dengan jaggery […]

Continue Reading Comments { 0 }

Tolonglah Jual di Facebook Dengan Betul

Sebenarnya kalau nak menjual sangat dekat page/profile pun biarlah kena caranya. Jangan terus promote produk/servis/affiliate secara direct sebab rata-rata orang yang masuk Facebook hanya nak relax je. Ye. Betul. Itulah tujuan orang masuk Facebook = nak relax. Oleh itu, kalau nak bagi orang senang beli dengan kita = binalah kepercayaan dulu. Jangan terus jual je, […]

Continue Reading Comments { 0 }

Orang Marketing vs Orang Bukan Marketing

Teringat saya akan kata-kata student saya yang berbunyi: Siapa yang pandai ambil hati orang dia memang boleh buat marketing Tadi saya test call satu kompeni ni.. ini ceritanya.. Customer Support: Yes can I help you? Saya: Can I get a list of your weight list pricing? Customer Support: No we cannot give it to you, […]

Continue Reading Comments { 0 }

Bina Website Tu Senang Je!

Salam semua! Apa khabar kawan-kawan sekalian? Lama tak berkongsi dengan kamu semua. Kalau di Facebook saya kurang aktif = sebenarnya saya sangat aktif melakukan aktiviti-aktiviti yang sangat cool yang tak pernah dibuat sebelum ini.. Okaylah, saya pun sebenarnya ada satu benda cool ni yang saya rasa best gile kalau dapat share dengan you all semua iaitu: […]

Continue Reading Comments { 0 }